ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 ΕΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2014.

Κυρίες και κύριοι ,    Σας  καλωσορίζουμε στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας . Τα θέματαπου θα συζητηθούν είναι τα εξής :

1ον . Απολογισμός Δ.Σ.  για την χρονική περίοδο από Αύγουστο 2012 μέχρι τονΑύγουστο 2014.

2ον. Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής που θα φροντίσει για την διεξαγωγή τωνεκλογών στις 16 Αυγούστου 2014 και την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ξεκινάμε με το πρώτο θέμα τον απολογισμό:Το  Σάββατο  11  Αυγούστου  2012  έγιναν  εκλογές  με  τις  εξής  υποψηφιότητεςαλφαβητικά. Δούνα Αλεξάνδρα – Ευαγγελινού Αλεξάνδρα – Ζέρβα Ευαγγελία –Ζέρβας  Κων/νος  –  Καραμάνος   Γιάννης  –  Καράπα  –  Μόσχου  Μαρία  –Κατσούλης  Γιώργος  –  Κατσούλης  Χαράλαμπος  –  Ράνιος  Γιάννης  –  ΡάνιουΠαναγιώτα  και  Ψωμαδάκης  Βασίλης.  Ψήφισαν  209  άτομα  με  έγκυραψηφοδέλτια 208.

Εξελεγκτική  επιτροπή  Ζέρβας Λεωνίδας και Δούνα  Νικολέτα.Το νέο Δ.Σ.  περιόδου 2012 – 2014  στις 8 Σεπτεμβρίου  2012 πραγματοποίησε την γιορτή Μουσταλευριάς και Σουτζουκιού με πολλή μεγάλη επιτυχία.

Τοποθέτησε στην σκάλα του σχολείου κάγκελα και για ασφάλεια αλλά και  για την καλύτερη πρόσβαση των ηλικιωμένων.

Το απερχόμενο μέλος κος Ψωμαδάκης Βασίλης ζήτησε να παραλάβει το αρχείο της ιστοσελίδας μας  ,  θεωρώντας  ότι  του ανήκει  επειδή είχε  αναλάβει  την δημιουργία της . Μετά από συνέλευση αποφάσισε το Δ.Σ.  να παραλάβει μόνο ότι απεικονίζει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Τον  Νοέμβριο  του  2012  τυπώθηκαν  τα  ημερολόγια  για  το  2013  με  θέμα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της περιοχής μας και  πουλήθηκαν  προς 5 €.

Τον Δεκέμβριο του 12 στάλθηκαν ευχετήριες χριστουγεννιάτικες  κάρτες στον Δήμαρχο ,  Αντιδημάρχους και  Συλλόγους της περιοχής μας και  στολίστηκε η πλατεία του χωριού.Το  Σάββατο  5  Ιανουαρίου  2013   πραγματοποιήθηκε  η  κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας με την παρουσία πολλών συγχωριανών μας  .  Το δώρο των 50  €  κέρδισε ο Μούγιος Τάσος.  Μοιράστηκαν δωράκια και όλοι ευχαριστήθηκαν.

Στις 11 Ιανουαρίου 2013 έγινε η 3ημερη  εκδρομή   Λίμνη Πλαστήρα – Ελάτη –Περτούλι  ,  η  οποία  λόγω  δυσάρεστων  γεγονότων  πήγαινε  από  αναβολή  σε αναβολή  και  τελικά  πήγαμε  μόνο  19  άτομα.   Όσοι  πήγαμε  όμως  περάσαμε υπέροχα .  Ο σύλλογος  σε αυτή την εκδρομή χρεώθηκε 360  €.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013  πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος χορός μας στοΚέντρο ΓΑΛΗΝΗ  στο Πυργί με παρουσία μόνο 180 ατόμων.( Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για κάποιους που λένε ότι αποφασίζω εγώ προσωπικά  να γίνεται ο χορός πάντα Ψυχοσάββατα , η εκκλησία χάνει χρήματα και δεν έρχονται  άτομα ενώ θέλουν να έρθουν.)  Έσοδα δεν είχαμε .  Ότι πήραμε από προσκλήσεις και δώρα τα δώσαμε στο κέντρο και την ορχήστρα του Σταύρου Κάργα.

Λόγω του θανάτου του συγχωριανού μας  Πούρη Γιώργου το Δ.Σ. αποφάσισε να μην γιορτάσει τα Κούλουμα  ( τον χορό δεν μπορούσαμε να τον αναβάλουμε γιατί είχαν  δοθεί  χρήματα )  και  εδώ θα  πω ότι  άλλοι  είπαν  καλά κάναμε  και  δεν γιορτάσαμε τα Κούλουμα και άλλοι  κακώς τα αναβάλαμε. Το Δ.Σ. συνεδρίασε και  ομόφωνα αποφάσισε ότι  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα γίνονται .Όσοι μπορούν θα έρχονται όσοι δεν μπορούν δεν  θα έρχονται.

Την Μ. Τετάρτη ο σύλλογος επισκέφθηκε το Γηροκομείο και πρόσφερε τρόφιμα και είδη καθαρισμού και με την δική σας συμμετοχή και συνδρομή. Πρέπει ναγνωρίζετε ότι ο σύλλογος βοηθά όσους έχουν ανάγκη και δεν πρέπει να βγάζει ντουντούκα για λόγους ευνόητους.

Την  Τετάρτη  24-4-13  καθαρίστηκαν   ο  κοινοτικός  χώρος  και  η  πλατεία  τουχωριού και θα σταθώ πάλι  για να πω ενώ περνούν πολλοί και κάνουν διάφορα σχόλια, κανείς δεν κάθεται να βοηθήσει. Έχουν την εντύπωση ότι ο σύλλογος και κατ΄επέκταση τα μέλη του Δ.Σ. είναι υπηρέτες των πολλών. Το βλέπουμε και στο σχολείο  και στον κοινοτικό χώρο που έρχονται το καλοκαίρι τα παιδιά και  οι χώροι γίνονται σκουπιδότοποι. Δίπλα είναι τα καλαθάκια , αλλά  τα σκουπίδια είναι εκτός.

Ο σύλλογος επειδή είναι κοντά στα νέα παιδιά και το έχει αποδείξει πολλές φορές τοποθέτησε τα  διχτάκια στις  μπασκέτες  του γηπέδου και  έγινε  χορηγός  στην ομάδα παίδων στο Μουντιάλ 5Χ5 .

Σε συνεργασία με τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Κόκκο ο οποίος διέθεσε δωρεάν τα μηχανήματα  του   ,  καθαρίστηκε  το  ρέμα  από  το  Λαμπαγείο  μέχρι  τον παραποτάμιο δρόμο.

Την   1η Ιουνίου  2013  στην  αίθουσα  του  συλλόγου  έγινε  ημερίδα  με  θέμα κηπουρική   αλλά   επεκτάθηκε  και  σε  άλλα  θέματα   από  τους  γεωπόνουςΚατερίνα  Αντωνίου  ,  Δημήτρη  Μπουρίκα  και  Χρήστο  Σπηλιώτη  πουαφιλοκερδώς μας πρόσφεραν τις γνώσεις τους.

Στις  20  Ιουλίου  2013  πραγματοποιήθηκε   ο 2ος διαγωνισμός  Μαγειρικής  – ζαχαροπλαστικής  με επιτυχία.

Στιις 22 Ιουλίου 13 καθαρίστηκε ο κοινοτικός χώρος και την άλλη μέρα ο χώρος της πλατείας με  εθελοντές τους Μαρία και Νίκο Μόσχο,  Νίνα και Δημήτρη Λάμπρου , Ελένη Δημητράκα  και τους μικρούς μας φίλους  από την Πέρα Βρύση και τους ευχαριστούμε πολύ.

Ο  σύλλογος  κατέθεσε  το  ποσό  των  150  €  για  το  μικρό  παιδάκι  από  τους Ταχιάρχες.

Τοποθέτησε  στον  προαύλιο  χώρο  των  Αγίων  Αποστόλων  στην  Επισκοπή  4 παγκάκια  και  στο  δημοτικό  σχολείο   2  παγκάκια με  ξύλα που μας  έδωσε ο Αντιδήμαρχος  κος Βλάχος Αναστάσιος.

Στις 27 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πηλιχού έγινε το  πανηγύρι  της  Αγίας Παρασκευής   με κέρδος  1.823,85 €.  Υπήρξαν βέβαια χορηγοί που τους ευχαριστούμε .

Την  Παρασκευή  2  Αυγούστου   για  πρώτη  φορά  στο  δημοτικό  σχολείο πραγματοποιήθηκαν  Αθλοπαιδείες  (  σκυταλοδρομία  ,  αυγοδρομία  ,τσουβαλοδρομία , λουκουμαχία  και γιαουρτομαχία ). Πήραν μέρος πάρα πολλά παιδιά  αλλά και αρκετοί μεγάλοι και όλοι πιστεύουμε ότι το ευχαριστήθηκαν.Στο τέλος μοιράστηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες από τον Παπά-Βασίλη.

Την άλλη μέρα  3 Αυγούστου για έβδομη συνεχή σειρά έγιναν τα  Δραγονάρια καιαυτά  με μεγάλη συμμετοχή στις μικρές ηλικίες και λιγότερες συμμετοχές στις μεγαλύτερες ηλικίες.  Οι  νικητές βραβεύθηκαν  με κύπελλα και μετάλλια και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν επαίνους.

Το  Σάββατο  10  Αυγούστου  ο  σύλλογος  διοργάνωσε  για  πρώτη  φορά ποδηλατικούς αγώνες στην αρχή για ηλικίες από 15 και άνω ( μεγάλη διαδρομή ) αλλά μετά από παρακάλια των μικρών κάναμε και μικρή διαδρομή . Και εδώ μοιράστηκαν κύπελλα και μετάλλια.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013  και με την παρουσία όχι μόνο των συγχωριανών μαςαλλά  και  πολλών  από  τα  γύρω  χωριά  από  Κύμη  μέχρι  Αλιβέρι,πραγματοποιήθηκε  η γιορτή της Μουσταλευριάς και του Σουτζουκιού.

Μετά  το  τέλος  των  καλοκαιρινών  εκδηλώσεών  μας  ο  Δήμαρχος  Κύμης  –Αλιβερίου  κος Θωμάς Δημήτρης έφτιαξε την πρόσοψη του σχολείου.  Τα παιδιά Χάρης και Γιώργος  μαζί με τον πατέρα τους  Δημήτρη Κατσούλητοποθέτησαν τους προβολείς του σχολείου και έκαναν πολύ καλή δουλειά , γιατί το βράδυ  που φωτίζεται το σχολείο , είναι υπέροχο θέαμα.  Τους ευχαριστούμε.

Επίσης με την βοήθεια των Αντιδημάρχων κ.κ.  Μάγειρα , Κόκκο  και Βλάχο αλλά και μερικών κατοίκων  της Βρύσης και της Επισκοπής , δημιουργήσαμε το Μουσείο και πιστεύουμε  στο μέλλον να το εμπλουτίσουμε . Πολλοί άνθρωποι  το επισκέφθηκαν στην διάρκεια των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων  μας και το σχολίασαν θετικά.

Στις  21 Δεκεμβρίου μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικες  κάρτες  στις  οικογένειες Βρύσης και Επισκοπής και  Χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12ετών.  Ο Χάρης ντύθηκε Άγιος Βασίλης  και η Παναγιώτα Αγιο βασιλίνα  και μαζί με τα δώρα μοιράστηκαν και σοκολατάκια προσφορά του Αντώνη Κανάκη με την μεσολάβηση του Αντώνη Σαντραβέλα του Νικολάου.

Τον Δεκέμβριο στολίστηκε  και πάλι η πλατεία του χωριού. Στις  4  Ιανουαρίου  2014  με  την  παρουσία  100  ατόμων  έγινε  η  κοπή  της πρωτοχρονιάτικης  πίτας.  Το φλουρί κέρδισε η κ. Κόρρου  Όλγα . Μοιράστηκαν δωράκια και γεύτηκαν τις λιχουδιές του συλλόγου.

Ο σύλλογος  έδωσε το ποσό των 100 €  για τον μικρό μας φίλο  από την Επισκοπή( εγγονό της Φώτως ).

Στις  21  Φεβρουαρίου  2014  έγινε  στο  κέντρο  ΓΟΡΓΟΝΑ  στην  Αθήνα  ο Αποκριάτικος χορός μας με 210 άτομα  και την ορχήστρα της Λέτας Κορρέ. Το κέρδος ήταν  500 ευρώ.( και εδώ έγινε κριτική  από άτομα που δεν ήταν παρόντα ότι ο χώρος  δεν ήταν καλός , το φαγητό ήταν χάλια κ.λ.π.). Τα προσπερνάμε και πάμε πάρα κάτω. Την κριτική την θέλουμε αλλά να έχει βάσεις και να στηρίζεται σε γεγονότα.

Τα ημερολόγια και η ατζέντες που τυπώθηκαν για το 2014  δυστυχώς δεν πήγαν καλά αν και οι τιμές τους ήταν 4 και 5 € αντίστοιχα.

Τον Μάρτιο  ο Γιάννης  Ράνιος και ο Χάρης Κατσούλης  καθάρισαν  το  Ηρώων και η Παναγιώτα Ράνιου έβαψε  τα καγκελάκια του.

Τον Απρίλιο του 2014 παραιτήθηκε από το Δ.Σ. ο Γιάννης  Καραμάνος  λόγω επαγγελματικών  υποχρεώσεων  και  την  θέση  του  πήρε   η  Μαρία  Μόσχου  –Καράπα.  Ευχαριστούμε  τον  Γιάννη  για  την  μέχρι  τώρα  συμμετοχή  του  καικαλωσορίζουμε την Μαρία , η οποία οφείλω να πω ότι και πριν βοηθούσε πάρα πολύ τον σύλλογο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Μ. Τετάρτη  επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο και δώσαμε λίγη χαρά στους ηλικιωμένους και με την δική σας πάλι βοήθεια.

Το   Σάββατο   10  Μαΐου   ο  σύλλογός  μας  βραβεύθηκε  από  τον  Πανελλήνιο σύλλογο  Αιμοδοτών  για  την  Τράπεζα  αίματος  που  έχουμε  δημιουργήσει. Τον έπαινο παρέλαβε  η Ράνιου Παναγιώτα μαζί  με τον Κατσούλη Χάρη ,  ενώ η τιμητική πλακέτα  μας είπαν ότι θα έλθει ταχυδρομικώς. Εδώ θα σταθώ  λίγο για να πω ότι  έχει  αδρανήσει   το θέμα της αιμοδοσίας. Γνωρίζω ότι λόγω προβλημάτων ελάχιστα άτομα μπορούν να προσφέρουν  αίμα. Πρέπει  να  το  κάνουν  και  όχι  επειδή   έδωσαν  μια  φορά  σταματάμε.   Μέχρι σήμερα έχουμε 17 φιάλες αίμα και έχουμε βοηθήσει περίπου δέκα άτομα που το είχαν ανάγκη. Σας ενημερώνω ότι σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο Χαλκίδος και  συγκεκριμένα με  την κ.  Κρανιά στις 19 Ιουλίου θα είναι  στην Κύμη και μπορούν  να δώσουν  για τον σύλλογό μας όποιοι  μπορούν  και  θέλουν.  Πρέπει όμως μετά  να μας  ενημερώσουν  για  να  φροντίσουμε  να έρθει   το  αίμα  στον σύλλογο.

Στις  31  Μαΐου   και  1  Ιουνίου  2014   πραγματοποιήθηκε  2ημερη  εκδρομή Ναύπλιο – Πόρτο – Χέλι και Σπέτσες. Όσοι πήγαμε περάσαμε υπέροχα , όπως και σε όλες μας τις εκδρομές.

Στις 5 Ιουλίου 2014  ( σήμερα δηλαδή ) έχουμε την  Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου με θέμα τον απολογισμό 2012 – 2014 και την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές στις 16 Αυγούστου  2014.

Στις  12  Ιουλίου  ημέρα  Σάββατο  θα  πραγματοποιηθεί  ο  3ος διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής .

Στις 2 Αυγούστου 2014  ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα 8α Δραγονάρια.

Στις  8  Αυγούστου  2014  ημέρα  Παρασκευή  θα  γίνουν  οι  2ες Αθλοπαιδίες( τσουβαλοδρομιες – αυγοδρομίες –λουκουμαχίες – γιαουρτομαχίες κ.λπ.  και εδώ θα συμμετέχουν και μεγάλοι σε όποια αγωνίσματα αντέχουν ).

Στις 9 Αυγούστου 2014 ημέρα Σάββατο θα γίνουν  οι 2οι Ποδηλατικοί Αγώνες.

Στις 16 Αυγούστου 2014  εκλογές για την  ανάδειξη νέου  Δ.Σ.Την  γιορτή της Μουσταλευριάς  θα την αποφασίσει το νέο Δ.Σ. αν και πότε θα γίνει. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η βοήθειά  μας  είναι δεδομένη.

Τελειώνοντας  τον  απολογισμό  και  πριν  περάσουμε  στο  2ο θέμα  μας  θα  μου επιτρέψετε  να  σας  ευχαριστήσω  προσωπικά  για  την  αγάπη  που  δείξατε  στο πρόσωπό μου αλλά και σε όλα τα μέλη του  Δ.Σ. Από την πλευρά μου  έκανα ότι καλύτερο  πίστευα  για  το  καλό  του  χωριού  και  των  συγχωριανών  μου.  Λάθη έκανα και λάθη κάνουν όποιοι δουλεύουν . Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν  άθελά μου κάποιους αδίκησα ή στεναχώρησα.Σας παρακαλώ πολύ να  συνεχίσετε  να στηρίζετε τον σύλλογο με την παρουσία σας και θα  παρακαλούσα  νέα άτομα να  μπουν στον σύλλογο  .  Καλό θα ήταν αυτά τα άτομα που ασκούν κριτική από τον καναπέ τους να έρθουν για να δουν τι δουλειά  ,  τι  κόπο  και  τι  θυσίες  απαιτούνται  για  να  γίνει  ένας  σύλλογος δραστήριος και ζωντανός όπως ο δικός μας και το αναγνωρίζουν οι περισσότεροι. Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το χωριό μας όλα μαθαίνονται. Καλό είναι ότι παράπονο , ότι απορία  , ότι απαίτηση έχετε από τον σύλλογο να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ και όχι από εδώ και από εκεί  και φτάνουν  στα  αυτιά  μας  μπορεί  και  διαφορετικά  από  τι  θέλατε  να  πείτε.Τελευταία ο σύλλογος δέχεται μια επίθεση και μια εχθρική στάση και επειδή ο σύλλογος δεν είναι απρόσωπος αυτό πηγαίνει στα  άτομα που τον εκπροσωπούν. Σας διαβεβαιώνω ότι τα άτομα αυτά είναι αξιόλογα , εργατικά και κοπιούν για το καλό το δικό σας.

Θέλω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την Αλέκα , την Μαρία , την Παναγιώτα , τον Γιάννη , τον Χάρη και τον Γιώργο για  την  πολύτιμη  βοήθεια  που  πρόσφεραν  για  να  γίνει  ο  σύλλογός  μας πετυχημένος και να περνάτε εσείς καλά σε όλες τις δραστηριότητές του. Φυσικά ευχαριστώ και όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ  που συνεργάστηκαν μαζί μου από το 2008 ως σήμερα 2014 που είμαι πρόεδρος Να είστε σίγουροι ότι αποχωρώ όχι γιατί κουράστηκα , αλλά γιατί πικράθηκα από ορισμένους  και λίγους τους οποίους γνωρίζω και γνωρίζετε και εσείς. Πριν  κλείσω  να πω ότι   όποιος  παραγωγός  θέλει  να  προσφέρει   ντομάτες  ,αγγούρια , πατάτες  κ.λ.π. για το πανηγύρι ας μας ενημερώσει εγκαίρως για να μην τα αγοράσουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι .

Όποιος θέλει μπορεί να κάνει έλεγχο στο βιβλίο των Οικονομικών του συλλόγου.

Η εξελεγκτική  επιτροπή έχει κάνει τον έλεγχο. Το υπόλοιπο του ταμείου μας μέχρι 30/6/14 είναι 2. 626 , 67 ευρώ.

Ο λόγος δικός σας για την ανάδειξη  της Εφορευτικής Επιτροπης.