IMG_20170812_203617

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ., ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΛΩΝ.
( ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 17/8/2017, ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΛΗ ΗΤΑΝ 60 ΑΤΟΜΑ )
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ:

Εκ μέρους τoυ Δ.Σ. Συλλόγου μας σας καλωσορίζω, και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. έως και σήμερα.
Τις 2 Οκτωβρίου 2016, συγκροτήθηκε ως σώμα το νέο Δ.Σ.
Στις 15 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διάθεση των χειροποίητων ημερολογίων του Συλλόγου για το 2017, φτιαγμένα από τα μέλη του Δ.Σ. , και από εθελόντριες συγχωριανές μας που μας βοήθησαν στην κατασκευή.
Στις 12 Νοε 2016, πραγματοποιήσαμε αγιασμό στα γραφεία του Συλλόγου μας και μίνι Μπαζάρ με χριστουγεννιάτικα στολίδια με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου .
Στις 28 Οκτωβρίου 2016, έγινε κατάθεση στεφάνου στα πλαίσια της εθνικής εορτής.
Αρχές Νοεμβρίου 2016, αποφασίσαμε και ανακοινώσαμε την μείωση της συνδρομής των τακτικών μελών από 10 Ευρώ στα 5 Ευρώ.
Στις 20 Νοεμβρίου 2016, επισκέφτηκαν τον χωριό μας με σκοπό την πραγματοποίηση πεζοπορίας και ορειβασίας σύλλογοι από την Κύμη και την Χαλκίδα. Επιπρόσθετα, επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο.
Τον Δεκέμβριο 2016 προβήκαμε στην ανακατασκευή πεπαλαιωμένων στολιδιών για τις κολώνες, και μέλη του Δ.Σ. στόλισαν το χωριό ενόψει Χριστουγέννων. Αυτό πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από χορηγίες των συντοπιτών μας Σταμάτη Κιούση, Ιωάννη (Γιάννη) Κιούση, και Κωνσταντίνο Δημά.
Στις 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτα του Συλλόγου μας στην Ταβέρνα Λαμπαγείο.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2017 τα μέλη του Δ.Σ. με την βοήθεια των συγχωριανών μας Τάκη Ράνιου και Γιάννη Ράνιου απομάκρυναν από τον αύλειο χώρο του Σχολείου το πεύκο που ξεριζώθηκε λόγω κακοκαιρίας. Προέβηκαν στην κοπή του Πεύκου, και έδωσαν τα ξύλα σε Οικογένειες της Επισκοπής και της Βρύσης. Το πεύκο το είχαν φυτέψει μαθητές γύρω στο 1970.
Επιπρόσθετα έγιναν επισκευές σε παγκάκια που είχαν σπάσει και χρώση αυτών, στο Σχολείο, στην Κοινότητα, στο Μνημείο, και στην Επισκοπή.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αποκριάτικος χορός μας στην ταβέρνα Τα Διρρεύματα. Επίσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά.
Την Καθαρά Δευτέρα, γιορτάστηκαν τα πατροπαράδοτα Κούλουμα στο Σχολείο.
Τέλη Φεβρουαρίου 2017, ο Σύλλογος προέβη στην έκδοση λαχνών με τους οποίους κληρώθηκαν δύο (2) αμνοερίφια για δύο (2) τυχερούς για το Πάσχα, και Την Κυριακή των Βαϊων μετά τη λειτουργία παρουσία συγχωριανών μας, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στην καφετέρια στη Βρύση (THE RIVER).
Στις 20 Μαρτίου 2017, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Συλλόγου για την πραγματοποίησης εκδρομής για Βιέννη – Βουδαπέστη, που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελάχιστης συμμετοχής.
Στις 20 Μαρτίου 2017, στάλθηκε έγγραφο προς τον Δήμο, με τα κτιριακά προβλήματα του Σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου, και για την παιδική χαρά η οποία δεν τηρεί απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας.
Επίσης αιτηθήκαμε την τοποθέτηση στάσης στον χώρο της πλατείας που να φιλοξενεί και να προφυλάσσει τους μαθητές και τους κατοίκους από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και για την περάτωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Εκκρεμεί στο γήπεδο η τοποθέτηση προβολέων, θερμοσίφωνα κλπ.
Πρέπει να σημειωθεί δε ότι ο εν λόγω χώρος δεν αποτελεί μόνο χώρο για αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και χώρο που χρησιμοποιείται για περίπατο από Δημότες, και ως χώρος παιγνιδιών μικρών παιδιών.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για εκδηλώσεις, από τα Σχολεία για την πραγματοποίηση Σχολικών αγώνων κλπ. Επιπρόσθετα, εισηγηθήκαμε για τον ελεύθερο χώρο να διαμορφωθεί ως πλατεία.
Στις 21 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε Καθαρισμός- Συντήρηση του τύμβου του μνημείου από τα μέλη του Δ.Σ. , με σκοπό την απομάκρυνση των μαύρων σημαδιών που είχαν δημιουργηθεί με την πάροδο των ετών.
Στις 25 Μαρτίου 2017, στα πλαίσια του εορτασμού του Ευαγγελισμού- Εθνικής Επετείου, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο.
Στις 10 Απριλίου 2017, Πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές, καθαρισμός – καλλωπισμός στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Κοινότητας και φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά για να ομορφύνει ο χώρος , καθώς έγινε χορτόκοψη στο χώρο του Σχολείου και στη Παιδική Χαρά.
Την Μεγάλη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε από τα Μέλη του Δ.Σ., επίσκεψη στο Γηροκομείο της Κύμης.
Στις 5 Μαΐου στάλθηκε έγγραφο προς τον Δήμο, για την ανάδειξη των Δημοτικών Και Αρχαιολογικών Χώρων για την υποτυπώδη πλατεία που περιλαμβάνει το Ηρώο Πεσόντων, για την παλαιά γέφυρα και τον παλαιό μύλο ΄΄του Γαμέα΄΄, και τον αρχαιολογικό Χώρο στη Δραγονέρα.
Τον ίδιο μήνα εξασφαλίσαμε την ένταξη μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, και την συμμετοχή μας , σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, την πραγματοποίηση Αιμοδοσιών κατά τους Μήνες Ιούνιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2017. Οι αιμοδοσίες γίνονται σε συνεργασία με όμορες κοινότητες της περιοχής λόγω περικοπών του εμπλεκόμενου Προσωπικού, και έχει ανακοινωθεί και η δυνατότητα μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών από τα μέλη του Δ.Σ. Το θετικό είναι ότι υπάρχει συμμετοχή.
Μια και μιλάμε για υγεία, ας αναφέρουμε ότι μάλλον τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μέτρηση ωστικής πυκνότητας σε όσους το επιθυμούν.
Έχουν γίνει και ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθεί και εξέταση Μαστογραφίας αλλά μάλλον θα είναι αρνητική η απάντηση.
Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 (Αγίου Πνεύματος) μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στην πλατεία του μνημείου τιμήσαμε και εορτάσαμε την συμπλήρωση των 100 ετών από τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος προσφέροντας εδέσματα και γλυκά στους παρευρισκομένους. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Χορευτικός Σύλλογος Κονιστρών που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.
Στις 15 και 16 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι – Ιερά Μονή Προυσού. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από διπλανά χωριά.
Την παραμονή του εορτασμού της Αγ. Παρασκευής προσφέρθηκαν γλυκά στους εκκλησιαζόμενους.
Το Σαββάτο 29 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου το καθιερωμένο πανηγύρι στο οποίο υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου. Επίσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά.
Οι επόμενες μας εκδηλώσεις – δράσεις είναι:
Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 Διαγωνισμός Μαγειρικής στο Δημοτικό Σχολείο .
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.Γιορτής Μουσταλευριάς στο Δημοτικό Σχολείο Βρύσης.
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας – Οστικής Μάζας. Θα γίνει μεταγενέστερα η ανακοίνωση της ημερομηνίας.
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017. Αιμοδοσία.
Οι επόμενοι στόχοι μας είναι:
Διαμόρφωση της πλατείας του Ηρώου.
Κατασκευή στάσης στην πλατεία.
Η αποπεράτωση του γηπέδου.
Η ανάδειξη της παλαιάς γέφυρας και του παλαιού μύλου ΄΄του Γαμέα΄΄, και του αρχαιολογικού Χώρου στη Δραγονέρα.
Η ανάδειξη του Αγιάσματος στην Αγία Παρασκευή.
Η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών για την προσέκλυση ανάλογων συλλόγων ως εναλλακτικό τουρισμό.
ΕΠΙΠΡΌΣΘΕΤΑ να σας ενημερώσω ότι παραλάβαμε ως ταμείο το ποσό των 1766 ευρώ και σήμερα το ποσό ανέρχεται στα 5500 ευρώ εκ τα 3000 ευρώ είναι έσοδα από το πανηγύρι .
Γνώμονας μας είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.
π.χ. μειώσαμε την ετήσια συνδρομή της φιλοξενίας της σελίδα μας από 180 ευρώ στα 72 ευρώ και οι έπαινοι στα δραγωνάρια φτιάχτηκαν με ιδία μέσα και δεν καταφύγαμε σε μαγαζί για εκτύπωση όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακοινώσεις του Συλλόγου.
Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής, ή οποιοσδήποτε μέλος του Συλλόγου επιθυμεί να ενημερωθεί αναλυτικά ως προς το Ταμείο είμαστε στη διάθεση σας.
Να σας υπενθυμίσω ότι η ετήσια οικονομική συνδρομή των μελών είναι το βασικό έσοδο μας.
Επιπρόσθετα, είμαστε στην διάθεση σας για κάθε υπόδειξη ή πρόταση ή παρατήρηση για πιθανά λάθη μας.
Κυρίες και Κύριοι, η υλοποίηση όλων των αναφερόμενων είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς.
Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ.
Ευχαριστούμε, τους χορηγούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ευχαριστούμε, τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν εργαστεί εθελοντικά.
Ευχαριστούμε, όσους μας τιμούν με τη παρουσία τους στις εκδηλώσεις.
Η συλλογικότητα, η ομαδική δουλειά, ο εθελοντισμός, η διάθεση προσφοράς, προάγουν την κοινωνική συνοχή της μικρής μας κοινωνίας και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.
Και πάλι ευχαριστούμε.