Δελτίο Τύπου (Έναρξη Οφθαλμολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Κύμης)

Δελτίο Τύπου

Με γνώμονα την συνεχή και απρόσκοπτη παροχή δωρεάν Υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης, σας ενημερώνουμε ότι από 03-10-2016 ανέλαβε καθήκοντα ως Επιμελητής Β΄, ο οφθαλμίατρος κος Ψαλλίδας Δημήτριος.
Η προσπάθεια ένταξης οφθαλμολογικών υπηρεσιών υγείας στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου ΚΥ Κύμης ξεκίνησε προ έτους όπου έγινε η απαραίτητη αξιολόγηση της σκοπιμότητας αυτής, καθώς ουδέποτε το Γενικό Νοσοκομείο ΚΥ Κύμης δεν είχε στο δυναμικό του Οφθαλμίατρο.

Το γεγονός ότι, οι κάτοικοι της περιοχής για να εξετασθούν σε οφθαλμίατρο, είτε θα έπρεπε να απευθυνθούν σε ιατρό εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας, είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Όπου δυστυχώς ως μόνη δημόσια δομή παροχής οφθαλμιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή έχει συσσώρευση περιστατικών η οποία οδηγεί σε τεράστια αναμονή προγραμματισμού εξέτασης περίπου τους 4 μήνες.
Η σωστά συντονισμένη και σχεδιασμένη αυτή προσπάθεια όχι μόνο αναβαθμίζει το ρόλο και το σκοπό του Γενικό Νοσοκομείο ΚΥ Κύμης, αλλά ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το οφθαλμιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας από την αναμονή των ραντεβού.
Σημειώνουμε δε ότι, έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες προμήθειας εξοπλισμού και υλικών ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία προμήθειας μηχανημάτων για την διενέργεια οφθαλμολογικών επεμβάσεων στο ΓΝ-ΚΥ Κύμης.
Μπορείτε να κλείνετε τα ραντεβού στα εξωτερικά Ιατρεία του ΓΝ-ΚΥ Κύμης στο 2222350126 καθημερινά.
Η αύξηση των ποιοτικών και σύγχρονων υγειονομικών υπηρεσιών είναι πρωταρχικός μας στόχος, ώστε κατά το δυνατό και πάντα με σωστή αξιολόγηση να καλύπτεται ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής.
Καλή μας αρχή.
Ο Διοικητής
του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

Ευάγγελος Χατζημαργαρίτηςkl