Νέα του 2011

Ανακοινώσεις 2011

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΗΣ –ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  “Η ΔΡΑΓΟΝΕΡΑ” ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011  ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  «ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ» ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ:ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ – ΜΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ- ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΩΛΑ- ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑ- ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΝΩΛΑ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11-2-11 ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 18.30.

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 25€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ 15€ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ. 

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΤΩΝ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ – ΕΙΡΗΝΙΚΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

             

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ.

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΔΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του, στις 19 Φεβρουαρίου 1962.Το Αρχείο της ΕΡΤ,  με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα γιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου (19 Φεβρουαρίου 1962) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr   και www.ert.gr το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», με τίτλο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΑΠ ΤΕΣΤ», σε σκηνοθεσίαΛευτέρη Ξανθόπουλου.Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στη ζωή και το σημαντικό έργο του Γεωργίου Παπανικολάου, μέσα από αφηγήσεις συγγενών του, την αλληλογραφία του και αναφορές από ιστορικούς και επιστήμονες στην τεράστια σημασία του ερευνητικού και ιατρικού του έργου. Ειδική μνεία γίνεται στο ρόλο της συζύγου του Μάχης Μαυρογένους, η οποία στάθηκε με αυτοθυσία στο πλευρό του ως συνεργάτιδα και ερευνήτρια.

Ο χαράκτης και ζωγράφος Γιώργης Βαρλάμος μιλάει για την επιλογή του να απεικονίσει τον Γ. Παπανικολάου μαζί με τη σύζυγό του. Η ανιψιά του Μαρία Κόκκορη, αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του, την αγάπη του για την Τέχνη και την ιατρική επιστήμη και για τη ζωή και το έργο του στις ΗΠΑ.

Ο κυτταρολόγος Γιάννης Σιάνος και ο ιστορικός της ιατρικής Σπύρος Μαρκέτος, αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο βοήθησε στη σωτηρία εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον πλανήτη από τον καρκίνο.

Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται αρχειακό φωτογραφικό υλικό, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, ενώ περιλαμβάνεται και ανάγνωση αποσπάσματος από συνέντευξη της Μάχης Μαυρογένους το 1970 στον αμερικανικό τύπο, που αναδημοσιεύθηκε μεταφρασμένη στο περιοδικό «Γυναίκα».

Επίσης, προβάλλεται ένα σύντομο βωβό απόσπασμα κινηματογραφικής λήψης, στο οποίο διακρίνεται ο Γ. Παπανικολάου εν ώρα εργασίας.

ΠΗΓΗ: www.egnomi.gr

Προς αξιοποίηση η Δραγονέρα!Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 

Ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών, η αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δραγονέρας στην Κοινότητα Βρύσης,

πήρε το δρόμο προς την υλοποίηση του. Στο δημοτικό συμβούλιο της 14/11/2011 ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς ανακοίνωσε την ένταξη στο νέο προϋπολογισμό εκπόνησης μελέτης για τον αρχαιολογικό χώρο η οποία θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Αυτός ο μεγάλης σπουδαιότητας αρχαιολογικός χώρος με την αξιοποίηση του σε συνδυασμό με το μουσείο που θα δημιουργηθεί στο παλαιό δημοτικό σχολείο θα προσφέρει μέγιστα οφέλη στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών, αλλά και στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ TEST PAP
Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ TEST PAP

Ο Δήμος  Κύμης- Αλιβερίου  σε συνεργασία   με   το

Υπουργείο    Υγείας   και  Κοινωνικής   Αλληλεγγύης,

προγραμματίζει την δωρεάν  εξέταση  Παπανικολάου

σε γυναίκες   από 25 έως 65 ετών.

Πληροφορίες: 22223500022

Ραντεβού:        22220-29329.