Αρχείο κατηγορίας Δεν είναι πια κοντά μας

Δεν είναι πια κοντά μας 2016

           
——————————————————————————–
             
——————————————————————————–
             
——————————————————————————–
    
——————————————————————————–
                       

——————————————————————————–

Δεν είναι πια κοντά μας 2017

    Έφυγε από την ζωή στις 28-03-2017 η συγχωριανή μας Κωνσταντίνα Χριστοδούλου σε ηλικία 90 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία και η ταφή πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Νεοχώρι). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.           
——————————————————————————–
    Έφυγε από την ζωή στις 14-10-2017 ο αγαπητός συγχωριανός μας Ιωάννης Χριστοδούλου σε ηλικία 91 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία και η ταφή πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (Νεοχώρι). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.           
——————————————————————————–
             
——————————————————————————–
    
——————————————————————————–
                       

——————————————————————————–

Δεν είναι πια κοντά μας 2018

   

/tr>

    Έφυγε από την ζωή ο συγχωριανός μας Κωνσταντίνος Βασιλείου σε ηλικία 81 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1-09-2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, και η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο της Επισκοπής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
——————————————————————————–
    Έφυγε από την ζωή η συγχωριανή μας Δέσποινα Βασιλείου σε ηλικία 92 ετών.Η Η Εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-09-2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στα Διρρεύματα. Η ταφή της έγινε στο Κοιμητήριο Διρρεύματων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.                
——————————————————————————–
    Έφυγε από κοντά μας ο συγχωριανός μας Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ηλικία 87 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 15-09-2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, και η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο της Επισκοπής. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.                  

——————————————————————————–

  Έφυγε από την ζωή η συγχωριανή μας Φρόσω (Ευφροσίνη) Πετρογιάννη – Ανατολίτη σε ηλικία 52 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21-09-2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι. Η ταφή της έγινε στο Κοιμητήριο Νεοχωρίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Καλό ταξίδι Φρόσω!!!
——————————————————————————–
  Έφυγε από την ζωή η συγχωριανή μας Αγγελική Πετρογιάννη σε ηλικία 95 ετών. Η Η Εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-10-2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι. Η ταφή της έγινε στο Κοιμητήριο Νεοχωρίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

——————————————————————————–

                       

——————————————————————————–

Δεν είναι πια κοντά μας 2015

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015  έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Ζέρβα  σε ηλικία μόλις 60 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλει το Σάββατο 17-01-15 στο νεκροταφείο της Βαρυμπόμπης . Συγγενείς και φίλοι την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς της εκλιπούσης.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από κοντά μας ο μπάρμπα Αντώνης ο Μπόνος στις 24 Φεβρουαρίου 2015. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε την ίδια ημέρα στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει !!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Κων/νος Σκεμπες σε ηλικία 61 ετών. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Αγίου Βασιλείου Περιστερίου . Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!!!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από κοντά μας η Καλλιόπη Ρίγκου στις 24 Ιουλίου 2015.Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε την ίδια ημέρα στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει !!!!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 62 ετών ο συγχωριανός μας και μέλος του τοπικού συμβουλίου Λάμπρος Λάμπρου. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε το Σάββατο 22 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Ευχόμαστε στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δεν είναι ποια κοντά μας 2014


Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από κοντά μας ο μπάρμπα – Κώστας ο Πετρογιάννης στις 9 Ιανουαρίου 2014. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει !!!!


Στις 31/1/2014 και σε ηλικία 58 ετών έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Γκίνης  ( σύζυγος  της Μαρίας Σκεμπέ ). Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε  από  Γ Νεκροταφείο την 1/2/14 , όπου πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία.  του κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό Ταξίδι Δημήτρη……


Σε ηλικία 85 χρονών έφυγε από κοντάς μας ο Νικόλαος Πίγκος, στις 16/2/2014. Κηδεύτηκε στις 16/2/2014 στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, στη Βρύση. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Στις 6/3/2014 έφυγε από κοντά μας ο Γεώργιος Λάλος του Πέτρου σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Βασιλικό Χαλκίδας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Την Δευτέρα 17 Μαρτίου έφυγε από κοντά μας η Παναγιώτα Θωμαδάκη  ( Γιούλα Τσούπρου )  σε ηλικία 85 ετών. Κηδεύθηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς της . Καλό ταξίδι θεία Γιούλα !!


Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 έφυγε από την ζωή ο ΚΕΦΑΛΑΣ Γιώργος σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι την Παρασκευή 21-3-14. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει !!


Στις 7 Απριλίου 2014 και σε ηλικία 76 ετών έφυγε από την ζωή η Τριάδα Καματερού ( Τσούπρου ). Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κων/νου στο κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς της εκκλιπούσης.


Την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και σε ηλικία 83 ετών έφυγε από κοντά μας η θεία Ασπασία Πετρογιάννη. Κηδεύτηκε στον Άγιο Δημήτριο . Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και στους οικείους . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει !!!


Την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 έφυγε από κοντά μας ο Κων/νος Σκοπελίτης σε ηλικία 71 ετών. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Πετρουπόλεως . Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!!!


Στις 17/7/2014 απεβίωσε η Παρασκευή Πίγκου σε ηλικία 79 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλει στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. Συγγενείς και φίλοι την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς της εκλιπούσης.


Στις 20/7/2014 απεβίωσε η Παναγιώτα Μαρινάκη σε ηλικία 82 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλει στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς της εκλιπόντος . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει!!!


Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 εντελώς ξαφνικά έφυγε από κοντά μας , ένας εξαιρετικός άνθρωπος,  η  Δέσποινα  (  Νίτσα  )  Ρίζου  –  Κιούση  σε  ηλικία  77  ετών.  Θερμά συλλυπητήρια  στον σύζυγό της Νίκο και  στους οικείους  της εκλιπούσης . Καλό ταξίδι Νίτσα!!!!


Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 έφυγε από την ζωή η Ευαγγελία Παπαϊωάννου σε ηλικία μόλις 69 ετών. Κηδεύθηκε στο νεκροταφείο Παναγίτσα της Επισκοπής  το Σάββατο 9 Αυγούστου  με  την παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων. Καλό ταξίδι Βαγγελίτσα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της !!


Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014  σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή  η Ελένη Κωνσταντίνου. Η κηδεία της έγινε στο Νεκροταφείο της Παναγίτσας στην Επισκοπή την Κυριακή 17-8-14. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Καλό ταξίδι θεία Ελένη!!!


Τη  Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Κόρρος. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής στη Βρύση, τη Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Μπάρμπα Τάσο, καλό παράδεισο!!! 


Την  Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2014 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η Ευανθία Χατζή (Μητέρα Αναστασίου Χατζή ) Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στους Αγίους Αποστόλους  Επισκοπής την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει !!!!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 έφυγε από την ζωή ο Νίκος Χριστοδούλου σε ηλικία 94 ετών. Κηδεύθηκε στο νεκροταφείο του  Αγίου Δημητρίου στο Νεοχώρι   την  Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου  με  την παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων. Καλό ταξίδι Μπάρμπα Νίκο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του  !!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Την Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου 2014 έφυγε από την ζωή ο Φάνης Παπαδόπουλος  σύζυγος Ευαγγελίας Παπαδοπούλου πρώην πρόεδρου του συλλόγου μας σε ηλικία 74 ετών. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο Πετρούπολης την Πέμπτη  18-12-14. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει !!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο Βασίλειος  Λαγός. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στις 22-12-14   στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής στη Βρύση. Θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Δεν είναι πια κοντά μας 2013

Στις 8/3/2013 σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο  Γεώργιος Πούρης, κηδεύτηκε το Σάββατο στις 9/3/2013 στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.—————————————————————————————————————————————
         Στις 21/2/2013 έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Πετρογιάννης του Βασιλειού σε ηλικία 85 ετών, κηδεύτηκε στις 22/2/2013 στο κόκκινο Μύλο. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.
—————————————————————————————————————————————
       Στις 14/2/2013 και σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε η Ολυμπία Γεωργιοπούλου-Τσούπρου. Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στο νεκροταφείο Χαλκίδας. Πολλοί συγχωριανοί και φίλοι την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
—————————————————————————————————————————————
        Το  Σάββατο 9/2/2013, σε ηλίκια 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας και ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου μας,  Προκόπης Αποστόλου. Η κηδεία του έγινε στο νεκτοταφείο του Βύρωνα την Δευτέρα 11/2/2013. Πολλοί συγχωριανοί και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε Προκόπη.

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από κοντά μας η Παναγιώτα ( Γιούλα ) Ηλιοπούλου το γένος Μεταξά. Η κηδεία της έγινε στο νεκροταφείο στη Λούτσα όπου και διέμενε. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της θανούσης και στους οικείους συγγενείς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει!!!!


Στην μακρινή Νιγηρία έφυγε από την ζωή  ο Χριστόφορος Ευαγγελινός , γιός του Σωτήρη και της Μαίρης στις  6 Ιουνίου 2013 και σε ηλικία 46 ετών. Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στις 13-6-13 συνοδευόμενος από πλήθος κόσμου. Ο  θεός  να αναπαύσει την ψυχή του και να δίνει δύναμη και κουράγιο στους οικείους του. Καλό ταξίδι Χριστόφορε…….


Στις  5 Σεπτεμβρίου  2013 έφυγε από κοντά μας ο Αντώνης Βογιατζής. Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στο Νεκροταφείο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου  στο Κάτω Χαλάνδρι. Συγγενείς  φίλοι και συγχωριανοί τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει !!!

Δεν είναι πια κοντά μας 2012

    Στις 24 Δεκεμβρίου 2012 απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου του Αθανασίου.Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στο κοιμητήριο της Κηφισιάς στις 27 Δεκεμβρίου 2012.Θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια.

——————————————————————————–

                        Στις 29 Νοεμβρίου 2012 απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο Γεώργιος Πίγκος στην Επισκοπή. Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και η ταφή του στο νεκροταφείο Παναγίτσας Επισκοπής στις 30 Νοεμβρίου 2012. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αποθανόντος.
——————————————————————————–
                        Στις 18 Οκτωβρίου 2012,  έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας Χαράλαμπος Πόγκας, σε ηλίκία 70 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και η ταφή στο νεκροταφείο της Παναγίας στην Επισκοπή. Συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς το συνόδεψαν στη τελευταία του κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι σου ευχόμαστε κ. Μπάμπη.

——————————————————————————–

                        Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή η Ζαχαρούλα Μελανίτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλθηκε στον  Ιερό Ναό Παναγιάς Μαρμαριώτισσας και η ταφή της έγινε στο νεκροταφείο Χαλανδρίου το Σάββατο 29 – Σεπτεμβρίου – 2012. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

——————————————————————————–

                   Ανήμερα του Σταυρού, 14 Σεπτεμβρίου του 2012 έφυγε από κοντά μας η Μαρία Ράνιου, μητέρα του Προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Βρύσης και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Βρύσης – Επισκοπής Η » Δραγονέρα’, σε ηλικία 87 χρονών. Η κηδεία της έγινε στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής στις 15 Σεπτεμβρίου 2012. Όλοι οι συγχωριανοί της, την συνόδεψαν στη τελευταία της κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης.

——————————————————————————–

 Ο ποιητής, ζωγράφος, εικαστικός καλλιτέχνης, Θανάσης Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε στο χωριό Βρύση Ευβοίας το 1924, «ταξίδεψε» μακριά μας την 17 Αυγούστου 2012. Κηδεύτηκε την 20 Αυγούστου στο νεκροταφείο της Αγ. Παρασκευής στη Βρύση, συνοδευόμενος από στενούς συγγενείς και καλούς φίλους.Ο ποιητής, ζωγράφος, εικαστικός καλλιτέχνης, Θανάσης Κωνσταντίνου, που «ταξίδεψε» μακριά μας την 17 Αυγούστου 2012, γεννήθηκε στο χωριό Βρύση Καρυστίας Ευβοίας το 1924, από τον Δημήτρη (Μπάρμπα-Μήτσο ή Ψαρά, ξακουστό λαϊκό οργανοπαίχτη-λαουτιέρη) και την Κατερίνα Κωνσταντίνου (το γένος Δούνα). Από μικρό παιδί έδειξε την κλίση του για τα γράμματα και τις τέχνες και τον περισσότερο χρόνο του τον αφιέρωνε στο διάβασμα, την ζωγραφική και την κατασκευή ξυλόγλυπτων μικροαντικειμένων.Ως μαθητής στο Γυμνάσιο Κύμης, αρίστευσε και οι καθηγητές του θαύμαζαν την ευστροφία του πνεύματός του και την ευφυΐα που τον διέκριναν και καμάρωναν για το ήθος και την αγωγή του. Ως, ο άριστος μεταξύ πρώτων, επιλέχθηκε για να εκφωνήσει το λόγο στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρώων στην πλατεία της Κύμης. Στα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά, ο κοφτερός και αντιεξουσιαστικός του λόγος, υποχρέωσε τους καθηγητές του να του επιστήσουν την προσοχή για τους κινδύνους που ενέσκηπταν από την επιμονή του να συγγράφει τις σχολικές εργασίες και εκθέσεις στην δημοτική γλώσσα, σε μια εποχή που επίσημη γλώσσα του κράτους του Μεταξά ήταν η καθαρεύουσα, καθώς και για το γεγονός ότι ο καταγγελτικός του λόγος ήταν πλέον μορφή αντίστασης και είχε ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και των σκοτεινών παρακαθήμενων της δικτατορίας, οι οποίοι απειλούσαν ακόμα και με την αποπομπή του. Ήταν ο μόνος μαθητής που αρνήθηκε να φορέσει στολή της ΕΟΝ, παρά την εξουθενωτική πίεση που του ασκήθηκε.Στην Αθήνα πήγε το 1942, όπου φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθήνας, τη Σχολή Καλών Τεχνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο και, παράλληλα, παρακολουθούσε μαθήματα στη Φιλοσοφική Σχολή. Πίστεψε στις ιδέες του Μαρξισμού-Λενινισμού και προσχώρησε στις γραμμές της ΕΠΟΝ και λίγο αργότερα συνέχισε τους αγώνες του ως μέλος του Κ.Κ.Ε. όπου για την προσφορά του τιμήθηκε με έπαινο το 1946. Για τις ιδέες του και του αγώνες του διώχθηκε και κυνηγήθηκε και για πολύ καιρό δεν μπορούσε να μεταβεί στη γενέτειρά του τη Βρύση, που εκεί, με την εντιμότητα και την ευθύτητά του είχε κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη, ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Ως ιδρυτικό μέλος του Ε.Ο.Π. (Εκπολιτιστικός Όμιλος Πανεπιστημίου) δούλεψε κοντά στον Βασίλη Ρώτα κ.ά. και συμπορεύθηκε με τους συντρόφους και φίλους του Γιάννη Ρίτσο, Μενέλαο Λουντέμη κ.ά. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο βρέθηκε κοντά και συναναστράφηκε με τους κορυφαίους των γραμμάτων και της τέχνης, όπως τον μεγάλο Γάλλο ποιητή Πωλ Ελυάρ (PAUL ELUARD), τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Άγγελο Σικελιανό, τον Κώστα Βάρναλη, τον Γιάννη Μόραλη κ.ά. Οι Δάσκαλοι του, όπως ο γλύπτης Θανάσης Απάρτης, τον προέτρεπαν να φύγει από την Αθήνα που ήταν διωκόμενος και να πάει για σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία.

Στην πορεία της ζωής του δούλεψε ως εικαστικός καλλιτέχνης [ζωγραφική (λάδι, ακουαρέλα, τέμπερα) - χαρακτική (σε ξύλο, κρύσταλλο, κεραμικό) – γλυπτική - κεραμική – κόσμημα] κοντά στους μεγαλύτερους στον χώρο των τεχνών. Για τη δουλειά του είχε βραβευθεί με το πρώτο βραβείο από την Δ.Ε.Θ. (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης). Πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, ατομικές και με άλλους, παίρνοντας διθυραμβικές κριτικές για τα έργα του.

Τα τελευταία χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του και στη συγγραφή ποιητικών συλλογών και μυθιστορημάτων και ήταν Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έργα του, που έχουν εκδώσει οι εκδοτικοί οίκοι ΙΩΛΚΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΔΩΔΩΝΗ, είναι οι ποιητικές συλλογές:

Πρώτη Άποψη, (ΙΩΛΚΟΣ, 1989),

Βήματα, (Ελληνικά Γράμματα, 2001),

Ελεγεία, (ΔΩΔΩΝΗ, 2005),

Καληνύχτα σας Κύριοι, (ΔΩΔΩΝΗ, 2005)

και τα μυθιστορήματα:

Ο Αντάμης, (ΔΩΔΩΝΗ, 2008)

Ατελής Κύκλος, (ΔΩΔΩΝΗ, 2011).

Παρέμεινε, μέχρι το τέλος της ζωής του, ένας ιδεολόγος κομμουνιστής και ονειροπόλος ποιητής.

 

[Οι κόρες του, Κατερίνα και Ελένη Κωνσταντίνου, προσέφεραν τα βιβλία του στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Βρύσης-Επισκοπής Ευβοίας «Η Δραγονέρα»].

Βρύση, 26 Αυγούστου 2012

Ελένη Κωνσταντίνου
——————————————————————————–

 
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 93 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΝΑ) ΚΑΡΑΤΖΑ.  
Η ΝΕΚΡΟΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΨΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ ΤΗΣ  ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 25-07-2012 ΣΤΙΣ 16.30 .  
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ   ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΗΣ.    

 

——————————————————————————————————
Στις 11 Ιουνίου 2012 έφυγε από κοντά μας ξαφνικά ένας πολύ καλός φίλος όχι μόνον του Συλλόγου αλλά και του χωριού μας ο Δημήτρης Μπίτσιος.   Θα λείψει σε όλους όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Καλό ταξίδι Δημήτρη !!!

————————————————————-

 Στις 21 Μαΐου 2012 έφυγε από κοντά μας ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Ι. Τσούπρος σε ηλικία 47 ετών.  Η κηδεία του έγινε στις 23-5-12 στο νεκροταφείο των Σπάτων. Ο σύλλογος κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας  αντί στεφάνου κατέθεσε το ποσό των πενήντα ευρώ για το χαμόγελο του παιδιού.  Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι Δημήτρη!
  ————————————————————
Την 1-4-12  σε ηλικία 78 ετών έφυγε από κοντά μας ο Ηλίας Αποστόλου που έμενε στο Νιοχώρι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον.
  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!!!!
————————————————————
Την 1-4-12  σε ηλικία 78 ετών έφυγε από κοντά μας ο Ηλίας Αποστόλου που έμενε στο Νιοχώρι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον.
  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!!!!
————————————————————
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012  σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του συζύγου της Γιώργου Σκεμπέ, έφυγε από   κοντά μας η Άννα Σκεμπέ σε ηλικία 93 ετών. Ετάφη στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου Αχαρνών μαζί με  τον σύζυγό της στις 13-2-2012. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και στους οικείους  συγγενείς.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει !!!!!!
————————————————————
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και σε ηλικία  87  ετών έφυγε από κοντά μας ο συγχωριανός μας Γιώργος  Μπερπάτης .
 Η κηδεία του έγινε την Κυριακή  12 Φεβρουαρίου 2012 στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου στο Νιοχώρι  Πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία.
Θερμά  συλλυπητήρια στις κόρες του και στους συγγενείς του. Καλό ταξίδι Γιώργο !!!!
————————————————————
Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από κοντά μας η Παναγιώτα ( Γιούλα ) Ηλιοπούλου το γένος Μεταξά. Η κηδεία της έγινε στο νεκροταφείο στη Λούτσα όπου και  διέμενε. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά  της θανούσης και στους οικείους συγγενείς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει!!!!

Δεν είναι πια κοντά μας 2011

Δεν είναι πια κοντά μας 2011

ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΙΛΛΙΡΗ Η ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΑΣΙΑ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ  ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΑ ΤΑΣΙΑ!!!!————————————————————
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 ανήμερα στην γιορτή του έγινε η κηδεία του Ανδρέα Γ. Πίγκου στον ιερό ναό Παναγίτσας Επισκοπής. Έφυγε πρόωρα σε ηλικία μόλις 42 ετών. Καλό ταξίδι Ανδρέα. Θερμά συλλυπητήρια στην μητέρα του και στους συγγενείς του.————————————————————
Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από κοντά μας ο μπάρμπα Νίκος ο Μύρκος. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στο κοιμητήριο της Επισκοπής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στις κόρες του και στους συγγενείς του.
————————————————————-
 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 84 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤ. ΖΕΡΒΑΣ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 31-10-2011 ΣΤΙΣ 14.30. ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ
————————————————————–

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΓΙΝΕ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ . ΕΦΥΓΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 61 ΕΤΩΝ. ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ.

—————————————————————-

Στις 18 Αυγούστου 2011 σε ηλικία 69 ετών  έφυγε από κοντά μας ο συγχωριανός μας Βασίλης Ιωαν. Κυριαζόπουλος. Τον πρόδωσε η καρδιά του ενώ βρισκόταν στο καφενείο του χωριού και συζητούσε με τους συγχωριανούς του. Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα 22 Αυγούστου στο νεκροταφείο Ν. Ηρακλείου . Ο σύλλογος εύχεται στην οικογένειά του και στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.  Καλό σου ταξίδι Βασίλη!!!!—————————————————————-

Σε  ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σκεμπές Γεώργιος του Δημητρίου κάτοικος Νεοχωρίου  Βρύσης, στις 17-3-2011.
Η κηδεία του έγινε στις 18-3-2011 στον Κόκκινο Μύλο Αχαρνών. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο και στα παιδιά του εκλιπόντος.